сряда, 15 септември 2010 г.

С какво право медиите развалят всеки празник?


                Такъв светъл пример в момента тече по една от най-гледаните програми. Днес, както всички знаем, е празник, а нормално е всеки празник да се празнува. Но както на Коледа, Великден и всеки един друг празник, медиите непрекъснато си позволяват да излъчват филми за тежките съдби на хората в България. Никой не е казал, че трябва да си затваряме очите за тези проблеми, никой не отрича, че съществуват, но защо трябва да излагат на показ точно когато е време да сме щастливи по един или друг повод.
                Не съм чувала на нечии рожен ден да се отделя половин час за припомняне на тежките моменти през годината или разговор на сериозните теми от живота. Празникът е празник, за да се празнува.
                Точно днес, когато родители и близки на всички първокласници, са се събрали да отпразнуват това, че детето им тръгва на училище, се излъчи филм за едно момиче, което е прекарало едно безумно тежко детство. Разказаха всички подробности на фона на една трагична музика... но защо точно днес? С какво право медиите развалят очакването за един безупречен празник на тези, които празнуват? Изключително неуместно е и не трябва да бъде така. Нищо нямаше да им попречи да излъчат този филм утре. Проблеми има всеки ден, непрекъснато, обаче празници всеки ден няма. Особено празник като този, който след време вече не е твой, защото си пораснал.
                Не е честно такива поводи да се използват по този начин. Всеки има право да се отърси от проблемите, макар и за един ден.


Снимка: (http://blajev.blogspot.com/2009_04_01_archive.html)

Няма коментари:

Публикуване на коментар